Luontaishoidot

Vyöhyketerapia eli refleksologia

Eira Limingoja on koulutettu hieroja ja valmistunut 2009 refleksologiksi eli koko kehon vyöhyketerapeutiksi Suomen vyöhyketerapia- ja refleksologiaopistosta Medika Novasta. Johanna Väätäjä on puolestaan saanut oppinsa koko kehon vyöhyketerapiaan Luonnonlääketieteen koulutuskeskus Waterista vuosina 2009-2010. Diplomitason Johanna suoritti vuonna 2012.

Refleksologia on menetelmä kehon omien voimavarojen elvyttämiseksi. Sen avulla voidaan poistaa ja avata kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä.

Lue lisää

Vyöhyketerapia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia ja jota on kehitetty jatkuvasti uusien havaintojen myötä. Hoito suoritetaan sormin tai vyöhykepuikoin ja samalla aktivoidaan elimistön omia parantumismekanismeja.

Heijasteita löytyy esim. päänalueelta, korvista, käsistä, rintakehältä, sääristä sekä jaloista. Hoidon aikana endorfiinien eli kipua lievittävien hormonien tuotantoa vauhditetaan, joka vaikuttaa rentouttavasti, aineenvaihduntaa vilkastuttavasti sekä tulehduksia parantavasti.

Kenelle ja miten usein?
Hoito sopii periaatteessa kaikenikäisille, koska se suunnitellaan aina asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Refleksologiaa voidaan käyttää terveyden ylläpitämiseen ja sairauksien ennalta ehkäisyyn. Hoitojen avulla on saatu hyviä tuloksia esim. tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa, aineenvaihduntaongelmissa, hormonaalisissa ongelmissa, migreenissä, stressissä sekä vauvojen koliikkivaivoissa jne

Aluksi hoidot tehdään n. 1-2 kertaa viikossa ja tarkoituksena on, että välipäivinä keho omalla tavallaan työstää annetun hoidon. Akuuteissa vaivoissa voidaan käsittely suorittaa vaikka joka päivä, mutta hoito on silloin lyhytaikaisempaa ja valikoivampaa. Ylläpitohoito on noin kerran kuukaudessa.

Hoitoreaktioita
Vaikutukset ovat aina yksilöllisiä. Tavallisimpia reaktioita hoidon jälkeen ovat rentoutuminen, unisuus, erilaisia värinöitä pitkin kehoa, virtsaamistarve sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen ja samalla kuona-aineiden poistuminen. Pienellä viiveellä tai päivän sisällä hoidosta voi myös oire- tai ongelmapaikka tuntua herkemmältä.

Reaktiot menevät kuitenkin tavallisesti aika nopeasti ohi ja kaikki tuntemukset eivät välttämättä johdu hoidosta vaan muutkin asiat voivat vaikuttaa oloon. Hoidon jälkeen olisi hyvä levätä ja juoda normaalia enemmän vettä.

Hoito on yhteistyötä
Vyöhyketerapialla voidaan edistää ja ylläpitää kehon omia parantavia voimavaroja, mutta on tärkeää kiinnittää myös huomiota itsensä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ravintoon, liikuntaan ja rentoutumiseen.

Hoito ei saa olla kipeän kipeää vaan korkeintaan makean kipeää eli hoidon aikana kannattaa kertoa tuntemuksistaan. On hyvä myös kertoa mahdollisista hoidon jälkireaktioista.

Luontaisterapiat eivät kilpaile tai kumoa koululääketiedettä, vaan ne voivat täydentää toisiaan. Mikäli käytät lääkkeitä tai olet saanut hoito-ohjeita lääkäriltäsi, on niistä hyvä mainita ennen hoitoa. Hoidon aikana esille tulleet asiat ovat luottamuksellisia ja meillä terapeuteilla on salassapitovelvollisuus.

Koliikkihoito

Vauvahieronta on koko kehon refleksologiaan perustuva käsittely jossa vauva hierotaan hellävaraisesti. Hoito tukee myös vauvan koko fyysistä kehitystä.

Lue lisää

Vauvahieronta vahvistaa vauvan yleiskuntoa vilkastuttamalla verenkiertoa, syventämällä hengitystä sekä helpottamalla ruoansulatusta. Hoito tukee myös fyysistä kehitystä, koska vauva oppii hahmottamaan kosketuksen kautta oman kehonsa rajat.

Koliikkivauvan olleessa asiakkaana hoito tehdään aluksi joka toinen päivä ja yleensä hoitokertojen määrä vaihtelee 1-7 kertaan.

Aromaterapeuttinen hoito

Hoitava aromaterapia tukee terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia lempeästi ja luonnollisesti. Aromaterapiassa hyödynnetään eteeristen öljyjen terapeuttisia ominaisuuksia.

Lue lisää

Aromaterapeuttinen hoito on kevyttä hierontaa, sopivia eteerisiä öljyjä sekä niiden tuoksuja. Kokemuksena aromaterapeuttinen hoito on kokonaisvaltaista, yksilöllistä ja hyvää oloa. Aromaterapeuttisessa hoidossa hoitaja määrittelee yhdessä asiakkaan kanssa hoidon tarpeen ja valitsee hoidossa käytettävät öljyt yksilöllisesti. Asiakas vaikuttaa siihen, mitä eteerisiä öljyjä hoidossa käytetään. Öljyn tuoksun tulee miellyttää asiakasta. Aromaterapeuttisessa hoidossa valitut eteeriset öljyt laimennetaan kasviöljyyn ja eteerinen öljy imeytetään kehoon lempeän hieronnan avulla. Hieronta vaikuttaa ihon ja ihonalaiskudoksen kautta autonomiseen hermostoon, verenkiertoon sekä sisäelimiin.

Eteeriset öljyt vaikuttavat fyysisesti ja psyykkisesti. Niillä voidaan vahvistaa immuniteettia, vilkastuttaa imuneste- ja verenkiertoa, lievittää kipuja sekä säädellä hormonitoimintaa. Eteerisillä öljyillä voidaan helpottaa mm. stressiä, jännityksiä, väsymystä ja päänsärkyä. Hoito stimuloi kehon omia paranemiskeinoja, mutta myös terve ihminen hyötyy aromaterapeuttisesta hoidosta.
Edellinen sivuEtusivuPäivitä sivu